Seværdigheder

Under dette menupunkt har vi samlet en række beskrivelser af populære seværdigheder, som du har mulighed for at opleve i forbindelse med dit ophold på Hundested kro & hotel.

Hundested havn

I de senere år har Hundested gennemgået en transformation. Havnen har taget en drejning i retning af flare kultur tilbud. Restauranter, gallerier, kunstværksteder og andre faciliteter er dukket op.

Bl. a. omfatter havnen et fantastisk glaspusteri, et hyggeligt bryggeri, spændende gallerier og kunstværksteder. Og samtidig har havnen en fantastisk udsigt og er genfødt med masser af liv og dejlig frisk luft fra Kattegat.

Havnen er absolut værd at udforske. I løbet af sommeren er der en masse forskellige begivenheder bl. a. Havnefest i juli, sild og sand festival og meget andet.

Langs Kulturkajen centralt ved lystbådehavnen finder du hyggelige restauranter, gallerier, arbejdende værksteder, fiskebutikker og et lokalt bryghus. 

Tag et kig på http://www.hundestedhavn.dk/ eller http://oplevhalsnaes.dk/by-historie/hundested-saelernes-by for mere information.

Knus Rasmussens Hus

Knud (Johan Victor) Rasmussen, 1879 - 1933

Født i Jakobshavn (nu Ilulissat). Her virkede Knud Rasmussens far som præst. Hans mors slægt var gennem generationer knyttet til Grønland. Som dreng levede han i nær kontakt med jævnaldrende grønlændere og tilegnede sig dermed sproget. Deroppe lyttede Knud Rasmussen til gamle fangeres fortællinger og gamle menneskers beretninger og sagn. Som dreng lærte han at beherske både kajakken og hundeslæden, hvilket senere skulle blive nyttigt for ham.

Da Knud Rasmussen var 12 år gammel, blev han sendt til København for at gå i skole. Blev student i 1898. Herefter satte han sig som mål at besøge de polareskimoer, han som barn havde hørt beretninger om.

Hundested Hovedgade

Sivegaden i Hundested starter lige uden for døren ved Hundested kro og hotel. Med forskellige udvalg af butikker, hyggelige caféer og restauranter og masser af atmosfære danner gaden rammen om en hyggelig tur i Hundesteds gader.
En rask gåtur kan forlænges med 3-4 km., For den friske og en oplevelse på Lynæs havn. På vej til Lynæs kan man opleve lyngbakkerne og en fantastisk udsigt over fjorden.

I hovedgaden kan du altid finde lige det du mangler. De har bl. a. en sportshop, cykelhandler, forskellige tøj butikker, slagter, bager, forskellige restauranter etc. I Hundested er der fire supermarkeder så du kommer aldrig til at sulte.

Hundested Strand (Trekanten)

Med en afstand af kun 100m. fra Hundested kro og hotel ligger en af danmarks smukkeste og dejligeste badestrande. Flot sandstrand med friske bølger fra kattegat. (EU's blå flag) Stranden er børnevenlig og har handicaprampe. Og det er en behagelig fornøjelse at tilbringe nogle timer med den dejlige udsigt og de skønne friske bølger. Eller blot slentre en tur i vandkanten.

Møbelsnedkeriet Egeværk

Endnu et værksted har slået dørene op på Hundested Havn - et møbelsnedkeri ved navn Egeværk. Møbelsnedker Lasse Kristensen og maskinsnedker Mette Bentzen har slået sig ned i et af fiskernes redskabsrum, hvor de nu restaurerer møbler og specialfremstiller møbler efter kundernes ønsker.

http://www.egevaerk.dk/default.htm

Backhaus & Brown Glassmedjen

Arbejdende værksted, galleri & butik Nanna Backhaus Brown og Andrew Jason Brown er glaskunstnerne bag det privat ejede Glassmedjen.

De skaber mundblæst, håndlavet glaskunst i et unikt og moderne skandinavisk design efter traditionelle håndværksmæssige metoder, med en stor forkærlighed for de klassiske italienske Pasterelli- og Battutostilarter.

Glaskunsten er enkel, elegant og smuk at se på og samtidig funktionel og skabt til at blive brugt og nydt hver dag.

Læs mere på deres hjemmeside http://www.glassmedjen.com/

Hundested by Night

Hundested By Night 2016. Kulturnat
Musik i gaden, grillmad, gode tilbud, aktiviteter og meget mere.
Forretningerne holder åbent til kl. 24.00.

Hundested Havnefest

Ved Hundested Havnefest - Filetfest - kan man bl.a. opleve: Levende musik - asfaltbal - stort tivoli - bankospil - drinks og kaffe i Hawaiibar  - friske fiskefileter i Kulmulen -  sildebord m.m. i Hønsehuset - fadøl i stride strømme i Lumskebugten - slidskerace - travaljeroning - kræmmermarked -  pålidelighedssejlads - grisefest - feststemte mennesker og meget meget mere.

Hundested Sandskulptur Festival

Hvert år fra maj til september invaderes området ved havnen i Hundested af højtuddannede internationale skulptører, der er udvalgt blandt de bedste i verden.

Kom og oplev de fantastiske skulpturer og prøv dig selv af som skulptør.

http://www.sandfestival.dk/

Økosamfundet Dyssekilde

I Nordsjælland, mellem Frederiksværk og Hundested, finder du en af Danmarks ældste økologiske landsbyer, Dyssekilde. Beboerne lever et liv med fællesskab, tolerance og respekt, og med fokus på bæredygtighed og økologi.
Der er rundvisninger, en økolokisk butik/supermarked og en meget hyggelig café hvor du kan nyde en kop kaffe og snakke om alle nye indtryk.

For mere information: http://dyssekilde.dk/

Seneste nyt fra Facebook

Hold dig opdateret med spændende nyheder fra vores Facebookside!

18. maj

Kære allesammen❤️ Så åbner restauranten i dag - og der kan bestilles bord allerede nu🤩😎 Vi har åbent fra 17:30 - 20:00. Vi har stadig dagens ret som take-away og vil det næste stykke tid også køre ud - dog kun kl. 17:15. Menukortet vil være mindre end det plejer og vi har i denne uge åbent til frokost fra torsdag til søndag☀️ Se menukortet for restauranten på vores hjemmeside. OBS: Hvis I ønsker rødspætte SKAL den bestilles senest dagen før😎 Kom og hent “Dagens ret” fra kl. 17:30 til 19:00 til kr. 85,- i restauranten. Udbringning af “Dagens ret” kl. 17:15 til kr. 100,- pr. portion. (Dette er dog kun i Hundested (3390)) Husk at bestille bord samt dagens ret i god tid på tlf.: 47937538 Mandag d. 18/5: Hakkebøffer m/pommes frites og bearnaisesauce. Tirsdag d. 19/5: Svensk pølseret. Onsdag d. 20/5: Krebinet m/kartofler og stuvede ærter & gulerødder. Torsdag d. 21/5: Brændende kærlighed m/kartoffelmos. Fredag d. 22/5: Kylling/bacon-burger m/karrydressing & grovfrites m/hjemmerørt salatmayo. Lørdag d. 21/5: Kalv a la vildt m/waldorfsalat, hvide kartofler og vildtsauce. Søndag d. 22/5: Wienerschnitzel af økologisk kalvefilet m/ærter, pommes sauté og skysauce. (kr. 150,-) “Schnitzel-søndag" fortsætter!🤩 Den fås dog stadig kun ved forudbestilling inden lørdag kl. 19.00 - og prisen vil være kr. 150,- pr. stk. (ved udbringning kr. 165,-) I weekenden (torsdag til søndag) er der også en take-away dessert på menuen - og man må gerne nøjes med at bestille desserten😉 Denne weekend er det rabarber/jordbærtrifli til kr. 45,- pr. stk🤩 PS: husk at bestille i god tid😎 PPS: man kan sagtens bestille flere dage i forvejen😉

Læs mere